Verkiezingsblog 4 – Een positieve boodschap

We zijn lekker op weg naar de verkiezingen. Nou ja lekker? Het is maar hoe je er tegen aankijkt. Ik ben nog steeds zwevend en heb mijzelf een strikt regime opgelegd om aan de hand van een aantal criteria te bepalen op wie ik ga stemmen. In de vorige blogs heb ik je meegenomen met aan aantal zaken die ik belangrijk vind. Misschien heb je er wat aan in je eigen keuze.

Opbouwen AUB

Dat is mijn boodschap voor de politicus die mijn stem wil hebben. Ik wil niet horen waar u het niet mee eens bent. Ik wil niet horen dat u dingen terug wilt draaien. Ik wil niet horen dat u iemand uitsluit. Ik wil niet horen wat anders moet. Nee ik wil horen wat u wilt.

Welke positieve oplossing heeft u? Niet minder, minder, minder, maar juist wat u meer wil. Dus niet minder immigranten, maar een betere integratie, of een strengere asielprocedure. Dus niet wat u wilt afschaffen, maar wat uw plannen zijn. Wat gaat u doen om Nederland een stapje verder te helpen.

Niet uitsluiten maar insluiten

Een vraag die u zonder twijfel wel een keer moet beantwoorden, is of u met een bepaalde partij gaat samenwerken. Dan wil ik niet weten dat de kans daarop nul is, omdat ik u toch niet geloof, u bent politicus. Wat ik wil weten van u, is onder welke voorwaarden u met die partij zal gaan samenwerken. Ik wil van u horen wat die andere partij moet doen om tot u te naderen.

Speciaal voor de regeringspartijen

Door een aantal uitlatingen van uw bewindslieden over onze zogenaamde superieure cultuur zal het voor u moeilijk worden om ooit nog mijn stem te winnen. Ik vind het uiten van gevoelens van superioriteit verwerpelijk, laat ik het daarbij maar laten. Wat ik wel nog wil zeggen, is dat wanneer u negatief over uw collega regeringspartij doet, ik u definitief van het lijstje haal. Ik vind dat zo ziekelijk, samen vier jaar regeren en dan in de verkiezingstijd elkaar afvallen. Dat getuigt van een slecht ethisch bewustzijn en mijn politicus moet van onbesproken gedrag zijn.

Beste politicus, u weet wat u te doen staat. Maar pas op, ik houd u in de gaten.