Wie ben ik?

Ik ben John Hermarij, kennisalchemist! Je vraagt je misschien af, wat is dat?

Kennisalchemie

Kennisalchemie is een term die ik zelf heb bedacht om zo’twerebeetje de rode draad van mijn hele professionele leven samen te vatten. Voor mij is kennis en ervaring nauw aan elkaar verbonden. Kennis die zich niet uit in gedragsverandering is, zo vind ik, geen echte kennis. Dus als ik het heb over kennisalchemie dan heb ik het ook over ervaringsalchemie. Wat is het dan? Alchemie is het zoeken naar verbindingen die goud opleveren. In de scheikunde kan dit natuurlijk niet, maar met gedachten wel. Dat is wat ik bedoel met Kennisalchemie, door verschillende kennis te bestuderen en tot mij te nemen probeert ik combinaties te vinden die een gouden inzicht opleveren. Ik heb gemerkt dat dit mij voornaamste talent is, van bestaande ideeën nieuwe maken.

Wat mij bezig houdt?

Ik heb een brede interesse en lees heel veel over verschillende onderwerpen. Over management, agile, lean, filosofie, psychologie, economie, globalisering, geschiedenis, antropologie/sociologie, statistiek en kansberekening, en waarschijnlijk ben ik nog wel een aantal onderwerpen vergeten. Dat heeft geresulteerd in een aardige bibliotheek. Een van mijn lijfspreuken is “theorie is de ervaring van anderen” en waarom zou je het wiel uitvinden als je het in de literatuur al kunt kopen? Voor mij blijft het niet bij theorie, want ik zoek altijd naar de toepassing in de praktijk. Wanneer ik lees, probeer ik kritiekloos dat wat de auteur schrijft op mij in te laten werken. Bij de ene auteur lukt dat beter dan bij de ander. Op deze manier verbreed ik mijn kennis en inzicht, als ik dan naar mijn collega’tain’tin het veld luister probeert ik de toepasbaarheid te toetsen.

Mijn missie

Tja … dat hoort natuurlijk ook. Waarom ben ik hier eigenlijk?

Mijn professionele doel is mensen te helpen een betere vormen van organiseren te geven. Dat doe ik door het schrijven van boeken, ontwikkelen en geven van trainingen, spreekbeurten.