Tenenkrommend met schaamrood

Den Haag

Mensen op de vlucht geconcentreerd in leegstaande kantoorgebouwen, ze krijgen €3 per dag en daar moeten ze het maar mee doen. Geen recht op tv, anders terug naar Syrië. De gepensioneerde man is boos en roept nog iets als “dag Nederlander”. De journalist framet het hele verhaal als “ondankbare vluchtelingen”.

Sinterklaas

Morgen vijf bussen met tegenstanders richting Sinterklaas, of eigenlijk richting Zwarte Piet. Zonder twijfel zullen we wel horen dat het een kinderfeest is, wat we op zo’n manier verpesten. Opa verzucht “ze pakken onze cultuur weg”, een ander beseft zich niet eens dat die tegenstander ook gewoon Nederlander is.

Cluedo

Althans zo noemt de media het, nadat we eerst de reclame Nederland wordt steeds knap — eh dommer — hoorden. Waar gaat het over? Wie gelekt heeft, niet meer over een overheid die misschien we de grootste bedreiging voor onze privacy is. Wedden dat de dader niet gevonden wordt.

Ziekte

Je krijgt kanker van rood vlees en van plutonium. Diabetes van overgewicht, maar ook als je niet teveel vet tussen je organen hebt. Als je overal een kans hebt om ergens dood aan te gaan dan bewijst het onderzoek niet zoveel meer dan dat je toch een keertje sterven moet.

Wat er ook gebeurd

Gelukkig heb ik deze week met tien senior projectmanager gesproken die allemaal bezig zijn om te bepalen op welke manier zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Ook heb ik veel plezier gehad aan mijn nieuw iPhone en zeg ik nu regelmatig tegen Siri dat hij wat voor me op moet zoeken. Vanavond komt mijn kleinzoon logeren en gaan we gezellig Harry Potter kijken. Zolang je niet naar de Nederlandse media kijkt valt het allemaal nog wel mee 😉