Waarom ik bezorgd ben, meneer Rutte

Een brief van de premier, u weet wel, die meneer die zegt dat je maar moet vertrekken als het je niet zint in Nederland. Ik weet niet waar hij woont, maar niet in mijn Nederland. In onze buurt is iedereen tevreden en gelukkig. Weliswaar gaan we niet met pannetje soep bij elkaar langs, want daar hebben we de opwarmmaaltijden of de besteldienstapp voor. Ook hangen bij ons de touwjes niet uit de brievenbus. Maar we zijn wel tevreden en gelukkig. Niet bang voor terroristen. Wij zijn helemaal niet bezorgd, meneer Rutte.

Ik weet niet welke communicatiespecialist uw partij in dienst heeft, maar het schrijven van deze open brief is een misser. Ik zou hem op staande voet ontslaan. Wat een grenzeloze triestheid. Wat denkt u wel, dat ik dom ben? Kennelijk leest u de Telegraaf die elk incident tot grote proporties opblaast. Kennelijk volgt u het geklaag op twitter. Denkt u nu werkelijk dat mensen associaler zijn geworden? Hooguit wat assertiever, maar niet associaler. De Nederlandse autorijder is al zolang ik auto rijd zeer agressief in het verkeer, maar of het erger wordt dat betwijfel ik. Ik denk dat het juist beter wordt. De Nederlandse man is lang niet zo sexistisch als hij in de zestiger jaren was. Dus dat met die korte rokjes valt wel mee.  Nederland is een fijn land om te leven. 

Hou toch eens op met dat gezever over de hardwerkende Nederlander. De meeste mensen werken netjes van negen tot vijf om zich na de vaste lasten betaald te hebben, te kunnen ontspannen. Verder zijn we kampioen deeltijdwerken, dus het valt allemaal wel mee. Onze kinderen zijn het gelukkigste van de hele wereld, dus wat opvoeden betreft zit het ook wel goed. De jeugd drinkt minder, gebruikt minder drugs, zo’twere45% van de beroepsbevolking is hoger opgeleid. Ik begrijp echt niet waar u het over heeft. Typisch een voorbeeld van de glazen haagse stolp waar u en u collega’tain’tonder leeft.

Toch ben ik bezorgd, meneer de premier. Omdat uw soort, politici, mij doorlopend bang maken. Mij vertellen dat de dreiging substantieel is. Die brief van u die maakt mij bang, want is er nu iets aan de hand in Nederland? U maakt mij bang doordat u het taalgebruik van Wilders een beetje overneemt. Paniekzaaier. Helemaal uw partij, waarop ik vaak gestemd heb, waarvan prominente leden durven te zeggen dat onze samenleving superieur is aan alle anderen. Ik vind het stotend? Ik ben zeer ontevreden hoe uw collegas zich gedragen.

Moet ik dan weg? Dat was immers uw suggestie, lekker hoor mijn premier. Nee dat denk ik niet ik blijf want ik ben een Nederlander en gelukkig mag ik stemmen. Een stem die u verspeeld hebt. Het is nog maar de vraag wie blijven mag.