Waarom #agile een jeukwoord is geworden?

Omdat er domme mensen zijn die het niet begrijpen en anderen napraten. Ik hoop dat ik nu jouw aandacht hebt. Ben jij iemand die het niet zo enthousiast over agile is? Dan ben ik benieuwd waarom, want ik begrijp je echt niet.

Een van de principes van agile werken is: Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef hen de omgeving en ondersteuning die ze nodig hebben
en vertrouw erop dat ze de klus klaren.

Hoe kan je het daar nu niet mee eens zijn. Dit is een van de randvoorwaarden van agile werken. Een werkomgeving waar een van de leidende principes is dat mensen gemotiveerd zijn. Dat is agile en wat te denken van die tweede zin? Managers die je het vertrouwen geven en je je gang laten gaan zolang je maar de klus klaart. Wat een paradijs op aarde, wie kan daar nu tegen zijn.

Misschien dat je manager dat nog niet begrijpt maar wel graag agile werken wil. Gebruik dat door hem te vertellen dat dit principe een randvoorwaarde is.

Kortom, zo wil ik deze korte blog afsluiten, ik kan geen reden bedenken om hier tegen te zijn.