Wat er mis is met Nederland!

Heb jij dat nu ook, dat je het gevoel bekruipt dat Nederland aan het instorten is? Dat we leven in een narcostaat waar advocaten niet meer veilig zijn. Dat als we door blijven vliegen en vlees eten de dijken breken en Nederland overstroomt. Ook schijnt het dat we plastic inademen, om van de als bij donderslag op heldere hemel ontstane stikstofcrisis maar niet te spreken. Dan is er ook nog de caravaan van gelukszoekers die onze cultuur vernietigen en straks natuurlijk weer ons jaarlijks anti-zwarte pieten ritueel.

Heb jij dat nu ook,

… dat elke keer wanneer politici weer in hun geconditioneerde en zeer gespeelde daadkrachtmodus schieten, je het vertrouwen in het politieke bestel verliest? Dat als we doorgaan het merendeel van ons onder stress bezwijken zal. Dat als we niet oppassen we vroegtijdig aan de een of andere verschrikkelijke ziekte zullen bezwijken.

… net als ik, dat je die eindeloze stroom van negatief nieuws een beetje zat bent. Die pratende hoofden van zichzelf benoemde experts in de talkshows, die ons bla-bla-bla-bla vertellen hoe slecht het allemaal wel niet is. Ik ben het helemaal zat, want ik wil het leven positief beleven in plaats van andersom.

Er is wel wat mis in Nederland, maar niet zoveel!

Er gaat meer goed dan fout, er is veel meer goed dan slecht geregeld en ja er zullen altijd armen onder ons zijn, dat is onvermijdelijk. Ook zullen er altijd mensen met een veel te laag pensioen zijn, of zorgbehoevenden die dat niet goed meer kunnen regelen. Maar dat is een minderheid.

Hoe ontwikkelen een vaccin tegen negativiteit? Wie het weet mag het zeggen, want dat hebben we heel hard nodig. Elke dag minstens één positief geluid, daar dankbaar voor zijn en dat met elkaar delen. Dat is wat ik wil en daar zou ik een minister voor willen. Het Ministerie van Positiviteit, daar hebben we behoefte aan.

Niet hoe slecht het met het klimaat gaat, maar hoeveel voortgang we al hebben geboekt. Niet angst aanpraten maar wijzen op hoe goed wij alles hebben geregeld. Niet ‘Nederland is een narcostaat geworden’, maar de boodschap aan gebruikers dat je helemaal geen coke hoeft te snuiven om gelukkig te worden. Niet angst aanpraten voor gevaarlijke salafisten maar de goede aan het woord laten. O ja, dat stikstofprobleem, daar vinden we ook wel een oplossing voor, wat goed dat iemand dat aankaartte.

Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Wij Nederlanders moeten ons richten op waar de geschiedenis ons heeft gebracht en hoe we die positie voor iedereen kunnen verbeteren. Dat begint met een positieve mindset en vanuit die stroom van positiviteit zullen wij ons land nog beter maken dan het al is.