Geen succes zonder zelfvertrouwen

Dit is een nieuwe blog geïnspireerd op het boek dat Napoleon Hill in 1928 schreef over de Law of Success. 

Hiervoor hebben we het gehad over SAMENDENKEN en een WELBEWUST DOEL. Nu gaat het over het hebben van ZELFVERTROUWEN in dat je daadwerkelijk in staat bent om dat welbewuste doel te realiseren. Dit zelfvertrouwen is iets dat je moet ontwikkelen en de allereerste stap daartoe is het overwinnen van je angst dat je niet in staat bent om jouw doel te bereiken.

Hill noemt zes basisangst\en waar mensen zich zorgen over maken: de angst voor armoede; voor oud worden; voor kritiek; om een geliefde te verliezen; ziekte en dood

Denk er over na en bepaal welke angsten jou belemmeren om jouw doel te realiseren. De angst voor armoede kan je verlammen om voor jezelf te werken. Wanneer je denkt dat je geen baan meer krijgt omdat je 50+ bent, verlamt deze het zoeken naar die droombaan. Je durft niet een bepaald idee te delen omdat je bang bent dat men het niet ziet zitten. De angst voor ziekte maakt dat je medicijnen slikt die je niet echt nodig hebt. De laatste angst, om dood te gaan, ontneemt je het plezier van spannende dingen te doen. Angst ondermijnt je zelfvertrouwen. Dat terwijl wij, in deze tijd – los van wat alle geheime diensten zeggen – in een van de veiligste tijden ooit leven. Dit moet stoppen.

STOP DE ANGST.

Begin met op jezelf te vertrouwen en op de mensen met wie je samen aan je bewuste doel werkt. Hoe doe je dit? Door jezelf te overtuigen. Het woord zegt het al zelfvertrouwen is iets dat jezelf doet, door regelmatig te herhalen:

  1. Ik weet dat ik de vaardigheid bezit om mijn doel te halen.
  2. Ik besef dat de dominerende gedachten werkelijkheid worden.
  3. Ik weet dat het doel dat ik heb beschreven binnen vijf jaar werkelijkheid is.
  4. Ik zal alleen dingen doen waar alle betrokkenen baat bij hebben.

Op deze manier overtuig je jezelf dat je het kunt. Vind je het te gekunsteld? Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen dat het je niet gaat lukken om je doel te realiseren. Zeg maar, welke van de twee overtuigingen heeft de meeste kans van slagen? 

Zelfvertrouwen is iets dat je door oefenen kunt leren. Zelfvertrouwen kan zich ontwikkelen tot een gewoonte en dat is precies de moraal van dit verhaal.

We hebben nu dus: SAMENDENKEN, WELBEWUST DOEL en ZELFVERTROUWEN als onderdelen van de wet voor succes.