Rot toch op met je namens het Nederlandse Volk

In een land met 17 miljoen inwoners komt het regelmatig voor dat er iets vreselijks misgaat. Bijvoorbeeld een psychopaat die een jonge vrouw vermoordt. Dat raakt zoveel mensen dat we er dagenlijk naar willen luisteren en daar springen de media massaal op in. Immers het Nederlandse Volk wil dat de overheid in actie komt. Het patroon wat dan volgt is bijna voorspelbaar.

De publieke opinie wil een antwoord van de politiek, waarom is dit gebeurd? Vervelend, maar het enige antwoord op die vraag is ‘omdat het gebeurd is’. Soms gaan er dingen mis en sommige mensen zijn heel ziek in hun geest die moorden uit lol. Dat ligt niet aan de overheid of aan een falend rechtsysteem, dat is gewoon zoals de dingen gaan.

De mensen die geografisch of familiair nabij het slachtoffer staan worstelen met de zinloze verspilling van het leven van hun naaste en moeten in hun rouwproces iets doen. Boosheid is een onvermijdelijke emotie en zo ook nu. Waarschijnlijk goed bedoeld, maar iemand start een oproep, NAMENS HET NEDERLANDSE VOLK over een FALEND RECHTSYSTEEM. Ik heb een grote behoefte om daar op te reageren omdat ik een Nederlandse staatsburger ben en ook geen toestemming heb gegeven om namens mij te stellen dat het rechtsysteem falend is

1. Het Nederlandse Volk kan geen mening hebben, omdat het een samenstelling is van velen en velen nooit maar 1 mening kunnen hebben. Een democratische staat, zoals de onze is, gaat er juist vanuit dat er verschillende meningen zijn. Wie het waagt om namens het Nederlandse Volk te spreken heeft bewust dan wel onbewust een dictatoriale neiging. Naar mijn mening wordt deze persoon wanneer hij in een positie van macht komt gevaarlijk. In Noord-Korea heeft het volk 1 mening, in Nederland niet. Gelukkig maar.

2. Het zogenaamde falende rechtsysteem dat dan als de schuldige wordt aangewezen is een variant op zo’n beetje alles wat het niet bestaande Nederlandse Volk vindt dat niet werkt. Maar laten we eens kijken waar deze gedachte toe leidt. In het onderwijs aan een overvloed aan regels waardoor iemand die bij zijn volle verstand is snel de klas verruilt voor een werkplek waar hij of zij niet met overeisende ouders te maken heeft. Verder een zorgsysteem wat financieel uit zijn voegen barst omdat er een categorie kinderen is die denkt dat verzorgingshuizen luxe resorts zijn die kinderen van hun plicht beroven om voor hun ouders te zorgen. Als je wilt dat de overheid alles regelt dan streef je een dictatuur na, dan ben je een risico voor de democratie.

Ik denk dat op alle lijstjes die er worden gemaakt, zowel het Nederlandse rechtsysteem als het zorgsysteem tot de beste ter wereld behoren. De inwoners zelf, in ieder geval die een podium in de media krijgen of zelf zoeken op social media, behoren tot een van de meest botte, horkerige, ontevredene ter wereld. Een trieste constatering wanneer je beseft dat ik een Nederlander ben.

Ik zou zo willen zeggen tegen een ieder die het Nederlandse Volk gebruikt als argument om zijn of haar mening kracht bij te zetten: ROT OP!