Mag het allemaal wat positiever

Goed nieuws is geen nieuws. Dat zie je in de media, maar ook in de projectmanagement wereld. De ene na de andere ‘expert’ heeft wel een mening wat je zou moeten doen om al die projecten die voortdurend mislukken van de ondergang te redden.

Ik weet het allemaal niet, ik vraag me werkelijk af hoe Nederland er uit zou zien als al die projecten daadwerkelijk mislukken. Niet zoals al nu. Ja er komen van tijd tot tijd projecten in het nieuws die mislukken, maar het merendeel lukt daar ben ik van overtuigd.

Projectmanagement in Nederland is helemaal nog niet zo slecht. Kijk maar om je heen en vergelijk dat nu eens met wat je in de meeste andere landen van Europa of de wereld ziet. Bij ons gaat het goed, zo goed dat ik denk dat we onszelf en onze vakgenoten een dienst bewijzen de nadruk te leggen op hoe goed we eigenlijk niet zijn?