Kun je mensen leiderschap leren

Hoe ga jij onze projectmanagers leiderschap leren?

Was de vraag van een directeur tijdens een sales-pitch die ik verloren heb. Je begrijpt natuurlijk dat dit een katerig gevoel gaf. Ik had geen antwoord omdat ik dacht dat ik het antwoord al gegeven had. Kennelijk niet goed overgekomen en kennelijk ook twee partijen aan dezelfde tafel die elkaar op dat moment ook niets te bieden hadden. Het katerige gevoel is daarom niet lang gebleven, want op leiderschap hadden wij elkaar niets te bieden. Verder is de wereld vol van andere klanten die nu ook een kans hebben.

Kan je leiderschap leren? Waarom zou je als directeur van je bedrijf je projectmanagers dit Ć¼berhaupt willen leren? 

  • Is het het ontbreken van drive? Mensen hebben een drive en als ze dat niet hebben dan moet je jezelf afvragen of er misschien iets mis is in uw organisatie.
  • Is het initiatief? Het feit dat deze mensen grote projecten managen betekent dat ze voldoende initiatief hebben, anders zouden ze niet zo ver gekomen zijn.
  • Zijn ze commercieel niet slim genoeg? Verwijt hen svp niet het falen van uw eigen accountmanagers.

Maar wat is het dan? Misschien bereiken ze niet dat waar u in de boardroom van droomt. Misschien betekent leiderschap in uw begrip niets anders dan dat mensen achteraf gezien iets hadden moeten doen waardoor het anders was gelopen. Maar dat is flauw, bent u ook zo streng voor uzelf? Net als u kent de projectmanager tijd en toeval.

Hoe ga jij onze projectmanagers leiderschap leren?

Dat ga ik niet, maar wat ik wel ga doen, is iets wat uiteindelijk meer leiderschap oplevert dan welke leiderschapstraining ook. Ik ga ze leren, te leren van wat er om hen heen en in henzelf gebeurt. Ik zorg ervoor dat het pantser van senioriteit en ervaring langzaam oplost. Ik verleid ze om te reflecteren. Geen warm bad en een veilige omgeving, integendeel, ik breng ze bij elkaar en leg de spiegel van reflectie op tafel en nodig ze uit om daarin te kijken. Ik wacht en een voor een kijken ze, eerst voorzichtig individueel, dan met elkaar. Ik laat ze kiezen uit de keuzes die ze zelf kiezen, het gaat niet om mijn mening over wat leiderschap is.

Wat u moet weten, ik ben trainer, schrijver, blogger, ik ontwikkel eModules voor eLearning, ik ken de theorieĆ«n allemaal, maar weet goed, geen enkele trainer is een leider. Leiders worden geen trainer! Leiders leiden. Goede trainers verleiden. 

Dat is wat u mist, omdat u koos voor die ander. Overigens een gerenommeerd bureau waar u zeker geen spijt van zult krijgen.