Is er nog een toekomst voor projectmanagement?

Dat is nog maar de vraag. Laten we hem iets persoonlijker maken.

Is er toekomst voor jou als projectmanager?

Dat is nog maar de vraag. Want wat bedoel je eigenlijk met zo’twerevraag? Wat wil je weten? Welke zekerheid wil je hebben?

Er zijn er die zeggen dat projectmanagement zijn langste tijd heeft gehad. Wie? De mensen van het PMO, de mensen van SCRUM en impliciet hoor je de LEANERS meer over proces dan over projectverbetering praten.

Ik ga de vraag nog persoonlijker maken.

Is er toekomst voor jou?

Ja en nee. Als je leert, je aanpast aan de loop der geschiedenis, dan is er toekomst. Omdat je dan klaar bent voor wat er komt.

Als je dat niet doet en je carriere uitzit om dan ineens op de verwachte pensioendatum tot de conclusie komt dat de politiek deze vijf jaar naar achterschuift, dan ziet de toekomst er niet goed uit.

Ik word deze maand zestig en ga ervan uit dat ik nog minstens 12 jaar door kan werken. Dat gaat alleen lukken als ik me aanpas, als ik blijf leren, blijf ontwikkelen. Ik train projectmanagers, mijn toekomst is verbonden met het lot van projectmanagers.

Is er nog toekomst voor projectmanagers?

Eerlijk gezegd, ik heb geen flauw idee. Maar daar laat ik mijn lot niet vanaf hangen;-)