Het is niet waar maar wel mijn mening

Iets wat ik niet begrijp. Je komt met overdonderend bewijs, je hebt het gelijk van de statistiek. De een zegt dan dat het zijn (andere niet door cujfers ondersteunde) mening is en gelooft de cijfers niet. De ander zegt dat statistiek bedrog is alsof zijn niet geloven ook niet anders dan bedrog is. Of men heeft het van Facebook of uit de grootste krant, wat natuurlijk enkel en alleen nog maar bedrog is.

Wat is nu feit en wat is fictie? Uiteindelijk is het vasthouden aan een overtuiging een blind geloof dat je doet stagneren. Het gaat goed met de meeste mensen in Nederland, maar omdat velen denken dat het slecht gaat en dat juist hen wat afgenomen wordt, daarom kunnen we niet echt hen helpen die het juist wel nodig hebben.

Hoe maak ik een keuze, wat wel en wat niet een feit is? Kan ik uberhaupt zo’twerekeuze maken? In ieder geval niet de politicus die meer een marketeer dan een idealist geworden is. Niet de kranten die alleen maar slecht nieuws brengen. Feit is enkel dat wat ik zelf mee maak, ik heb een dak boven mijn hoofd, familie en enkele vrienden, geen honger, ik voel me veilig, kortom, het gaat wel goed met Nederland.

Dat is mijn mening.