Voorbereidende gedachten “Geef de projectmanager zijn project terug”

In de aanloop op de workshop die ik op 24 maart geef deel ik alvast een aantal gedachten met je.

Gedachte 1

Een organisatie besluit om een bepaalde methode in te voeren om zo de projectvoering te verbeteren. Het blijkt dat hier wel aan de nodige randvoorwaarden moet worden voldaan. De vraag is nu: als deze voorwaarden geregeld zouden zijn, hebben we dan de methode nog nodig?

Gedachte 2

Om te kunnen voldoen aan alle rapportage eisen heeft de projectmanager een assistent die de planning bijhoudt, herinneringen uitstuurt over af te ronden werkpakketten en de rapportages voor de stuurgroep. De projectmanager kan zich met de belanghebbenden bezig houden. De vraag is nu: heeft de projectmanager nu grip op het project, of heeft hij dat op de omgeving?

Gedachte 3

De verantwoordelijkheden van de senior leverancier zijn helder. Hij zorgt voor de mensen die op het project gaan werken. De vraag is nu:  wat doet de projectmanager bij onvoldoende inzet? Wijzen? of regelen?

Gedachte 4

Met deze populaire Agile methode heb je geen projectmanagers meer nodig. De vraag is nu: zou de titel van deze workshop niet beter “geef het project zijn projectmanager terug” kunnen zijn.

Inhoud van de lezing, meer>>

Datum: maandag 24 maart 2014

Spreker:
John Hermarij

Programma:
16:00 – 16:30 uur: ontvangst
16:30 – 18:30 uur: presentatie & workshop
18:30 uur: hapje en drankje

Locatie:
AC Restaurant De Meern (Autogrill zaal)
Meerndijk 59 (langs de A12)
3454 HP De Meern

Kosten:
gratis voor leden van IPMA-NL, PMI Netherlands, INCOSE-NL en KIVI NIRIA EN NGI;
€30,- excl. BTW, voor niet-leden

Aanmelding:
via het online inschrijfformulier.