Niet wat je doet maakt je #agile maar wat je denkt

Wat mij opvalt aan veel verhalen over agile is dat deze meer gaan over wat mensen doen dan over wat ze denken. Ook verklaart men dan heel stellig wat agile wel en wat het niet is. In de klassieke projectmanagementgemeenschappen, zoals bijvoorbeeld IPMA Nederland, kunnen de discussies tussen het is gewoon een ‘andere methode‘ en ‘het is toch echt anders‘ kamp al snel tot een onvruchtbaar uitwisselen van overtuigingen leiden. Onlangs gaf iemand, die overigens wel begreep wat Agile werken is, een presentatie over misverstanden die mensen hebben over Agile. In deze presentatie, van de man die wist waarover hij het had, ging het grotendeels over wat je nu doet als je Agile werkt, maar niet over wat je denkt. Ik vind dat je juist daarover zou moeten gaan. Mindset over Method.

Laat ik je meenemen met een aantal van mijn gedachten, want ik denk wel degelijk dat Agile ‘echt iets anders‘ is.

Zo denk ik bijvoorbeeld dat het hier en nu vele malen belangrijker dan de toekomst is. Als ik het heden begrijp dan kan ik de toekomst beter aan. Dit is voor mij een vorm van Agile denken. Ik heb ook gemerkt dat ik alleen het heden kan begrijpen als ik ook dat wat tot het heden heeft geleid begrijp. Daarom denk ik dat de geschiedenis, het verleden, altijd een rol speelt en zogezegd een actieve actor in het heden is. Als ik dat in gedachten houd dan ben ik veel beter in staat om op veranderingen te reageren. Ook doorzie ik sneller bepaalde ontwikkelingen waarop ik dan kan anticiperen.

Een andere Agile gedachte is dat ik eerder aan een ander moet denken dan aan mijzelf. Laat ik maar eerlijk zijn dit vind ik een van de moeilijkste Agile gedachten, maar alleen wanneer ik die belangrijke ander begrijp kan ik wendbaar zijn. Ik denk namelijk dat alleen wanneer ik blijvend van waarde voor iemand anders (bijvoorbeeld een klant) wil zijn, ik niet anders kan doen dan mij steeds weer aan te passen. Immers wanneer ik de behoefte van een ander zie veranderen, dan moet ik wel wenden wil ik van waarde voor die persoon blijven. Elke organisatie heeft belangrijke anderen en door die op de eerste plaats te stellen, houden we niet langer vast aan verouderde en niet relevante producten of diensten.

Deze overdenkingen geven aanleiding tot een aantal nieuwe blogs die ik de komende weken zal schrijven:

  1. Door het heden te begrijpen word je vanzelf Agile.
  2. Door een ander centraal te stellen word je vanzelf Agile.

Dit zijn zomaar een paar eerste Agile gedachten. Binnenkort zal ik deze in een aparte blog verder uitwerken.