Hoe 50Plus mijn oude dag in gevaar brengt

Ik ben 60 en behoor dus tot de doelgroep van de politieke partij van Henk Krol. Ik zal er alleen niet op stemmen omdat hun denkbeelden mijn oude dag in gevaar brengen. Er is geen generatie ouderen geweest die het zo goed heeft gehad als de huidige generatie babyboomers. Met subsidie van de overheid hebben zij hun huizen kunnen kopen. Premie A, premie B, kom maar op. Ze worden ouder dan de generatie van mijn ouders, o ja, dat is de generatie die dit land heeft opgebouwd, niet de babyboomers. Zij hebben massaal geërfd van hun ouders. De babyboomers zijn rijk, maar voor een groot gedeelte door geluk, niet door hard werken.

Waarom brengt 50Plus mijn oude dag in gevaar? Wat dacht je hiervan, het is een groot deel van het electoraat, de kans is groot dat veel mensen op de partij van Krol zullen stemmen. Andere partijen zullen daartegen concurreren en de ouderen meer tegemoet komen in hun onrealistische wensen. Dit zet de solidariteit onder druk bij de jongere generaties. Terecht overigens, als de generatie voor je, jou opzadelt met een schrale sociale zekerheid, met een aarde die is leeggeroofd, met een politiek die niet veel mensen meer vertrouwen, moet je daar nog solidair mee zijn? Het lijkt me niet.

De oude hulpbehoevenden mensen in verzorgings en verpleeghuizen die moeten we helpen. Als ze naar het toilet moeten, dan moet dat kunnen, daar moet geld voor komen, veel geld. De op Ben Kramers lied “Blijf van mijn poen af” meedeinende massa moet zich realiseren dat het verdomd moeilijk wordt voor jongere generaties om dan nog solidair te zijn met oudere mensen. Het duurt een tijdje, maar ik zou me niet verbazen dat als straks de jongere generaties aan de macht komen, dat ze zullen zeggen dat het genoeg is geweest. Weet je wat boze 50plusser, er komt een moment dat jouw generatie niet meer zo electoraal aantrekkelijk is. Dan worden de kaarten opnieuw geschud. En ik, ik ben een late babyboomer.