Een gevoel van samenhang

canstockphoto6580813-rixie

Ik begin elke ochtend met mijn affirmaties en daarna lees ik artikelen die mij helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. In een literatuurstudie over omgaan met stress las ik dat een gevoel van samenhang (sense of coherence, Antonovski 1989) belangrijk is. Dat betekent dat je de overtuiging hebt dat:

  1. De wereld verstandelijk te begrijpen is.
  2. Je voldoende bronnen voor jouw uitdagingen hebt.
  3. Dat deze uitdagingen de moeite waard zijn.

Daar ga ik het in deze podcast over hebben. O ja, ik ben van plan om in de tweede helft van 2020 een seminar te organiseren over “Meer Succes door Minder Stress en Meer Slaap”. Als je geïnteresseerd bent volg me dan op Linkedin dan zie je de posts wel verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.